Schade particulier

Wonen én werken onder één dak: hoe verzeker je dit goed?

Nathalie Hovius
Senior medewerker Serviceteam Particulier

Het gebeurt regelmatig dat een woning niet alleen gebruikt wordt om in te wonen, maar ook om in te werken. In de meeste gevallen mag dit. Wel is het belangrijk om naast een eventuele vergunning de juiste verzekering af te sluiten. We krijgen vaak de vraag of het mogelijk is om de werkruimte mee te verzekeren op de particuliere opstal- of inboedelverzekering. Dit kan bij sommige verzekeringsmaatschappijen, maar niet bij allemaal. Wij vertellen je waar je op moet letten, zodat je klant goed verzekerd is.

Niet alle verzekeringsmaatschappijen accepteren zakelijk gebruik van de woning

Sommige maatschappijen accepteren (deels) zakelijk gebruik, afhankelijk van de situatie en de risico’s. Komen er bijvoorbeeld medewerkers of klanten over de vloer? Staat er een autobrug in de garage of worden er kasten getimmerd? Het is belangrijk om je klant hierover goede vragen te stellen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Stel deze vragen aan je klant

  • Welke zakelijke activiteiten vinden er aan huis plaats?
  • Is er personeel in dienst?
  • Worden er klanten ontvangen?
  • Is er een inschrijving bij de KVK?
  • Wat is de maximale oppervlakte van het zakelijk gebruik?
  • Wat is de maximale waarde van de aanwezige goederen/inventaris?

(Het is wel voorwaardelijk dat je klant zelf in het huis woont en dat de zakelijke activiteiten legaal zijn. Ligt misschien voor de hand, maar altijd goed om te checken.)

Offerte aanvragen: geef het zakelijk gebruik goed aan

Het is belangrijk om bij het aanvragen van de opstal- of inboedelverzekering goed aan te geven hoe de zakelijke situatie eruitziet. Is het niet goed aangegeven? Dan kan het zijn dat eventuele schade niet vergoed wordt. Zo vraag je de offerte goed aan:

Vink in Kies, Vergelijk & Sluit bij ‘Gegevens bouwaard’ ‘Het te verzekeren object wijkt af van onderstaande mogelijkheden aan. Bij het veld ‘Bestemming’ eronder krijg je dan een aantal opties. Kies hier voor Particuliere bewoning en deels zakelijk. Je offerte/aanvraag komt vervolgens terecht bij een van onze acceptanten. Wij beoordelen of het als particulier risico kan worden ondergebracht. Bij twijfel overleggen wij met de maatschappij.

Krijg je niet het gewenste resultaat? Dan kan je de aanvraag ook direct ter beoordeling voorleggen via de beoordeelknop.

Tip: Is het klein zakelijk risico niet onder te brengen bij de particuliere opstal- of inboedelverzekering? Kijk dan of je het via de Bedrijventool als zakelijk risico kunt verzekeren.

Heb je onze hulp nodig?

Heb je vragen of twijfel je over een risico? Neem gerust contact op met onze afdeling Serviceteam Particulier via 033 – 46 70 830 of serviceteam.particulier@nedasco.nl. Wij helpen je graag verder. Zo zorgen we er samen voor dat de klant goed verzekerd is!

Nathalie Hovius

Nathalie is senior medewerker bij het serviceteam particulier.
Ze is sinds 2017 werkzaam in de financiële dienstverlening en heeft ervaring opgedaan in zowel het bank- als verzekeringswezen.
Graag deelt ze haar kennis over de verschillende particulieren verzekeringsproducten en neemt je mee in interessante en leuke verzekeringsfeiten.

Laat een reactie achter