Inkomen

Inkomendashboard: verzuimoverzicht in een handomdraai

Annemiek Beckers
Relatiebeheerder Zorg & Inkomen

Als adviseur weet je niet altijd hoe het verzuim verloopt bij een werkgever. Toch is het handig hier zicht op te hebben. Is er veel of weinig verzuim? Wat is het verzuimpercentage? Hoe is het schadeverloop? Ons Inkomendashboard geeft je snel en volledig inzicht, het hele jaar door. De informatie uit het dashboard kun je meenemen in het advies aan je relatie en gebruiken als je een offerte gaat opvragen. In deze blog leggen we uit wat je allemaal uit het Inkomendashboard kunt halen.

De voordelen

Het Inkomendashboard geeft op ieder moment een volledig inzicht in het schadeverloop van jouw relatie. Handig om daarmee in gesprek te gaan met de werkgever, zodat er acties uitgezet kunnen worden om het verzuim terug te dringen. Dit kan (grote) premieverhogingen helpen voorkomen. Ook kan een lager verzuimpercentage leiden tot een voordeligere offerte van een andere aanbieder (via onze Inkomentool). Verder kun je nagaan of de gekozen wachtdagen nog passend zijn. Is er minder verzuim dan bij het afsluiten van de verzekering? Dan kan het aantal wachtdagen mogelijk omhoog. Zo laat je als adviseur je meerwaarde zien. Je relatie zal dat zeker waarderen!

Wat zie je in het Inkomendashboard?

Het Inkomendashboard is verdeeld in vijf categorieën:

  1. Overzicht
  2. Verzuimpercentage CBS tegenover werkgever (sectorvergelijk)
  3. Verzuimpercentage
  4. Trajecten
  5. Ziekmeldingen

 

1. Overzicht

Hier vind je een vergelijking van het verzuimpercentage met de voorgaande periode. Je kunt vergelijken per jaar of kwartaal of een eigen periode kiezen. Na je keuze zie je direct of het verzuim is gedaald of gestegen.

2. Verzuimpercentage CBS – werkgever (sectorvergelijk)

Hier vergelijken we het verzuimpercentage van de werkgever met die van zijn sector. Met deze benchmark zie je in één oogopslag of je relatie het beter of slechter doet dan soortgelijke bedrijven in de sector.

3. Verzuimpercentage

Hier krijg je inzicht in:

  • verzuimpercentage per maand en een vergelijking met dezelfde maand in voorgaande jaren (tot drie jaar terug);
  • gemiddelde duur van het verzuim;
  • verzuimpercentage en aantal verzuimdagen per leeftijdscategorie.

4. Trajecten

Hier vind je informatie over:

  • duur van trajecten per maand in vergelijking met voorgaande jaren;
  • aantal lopende trajecten per verzuimduur;
  • aantal lopende trajecten per leeftijdscategorie.

5. Ziekmeldingen

Hier vind je het aantal ziekmeldingen per leeftijdscategorie.

Tip: Wil je de exacte cijfers zien? Ga met je muis over de grafiek.

Let op: het Inkomendashboard toont alleen gegevens over de periode dat de verzuimverzekering via Nedasco loopt of gelopen heeft.

Waar vind je het Inkomendashboard?

Ga naar NSN en klik op de tegel Inkomendashboard onder Mijn Administratie. Zoek de gewenste relatie. De gegevens van de werkgever komen dan direct in beeld. Wil je de informatie in een PDF? Klik rechtsboven op Download rapport.

Waar zijn de cijfers op gebaseerd?

De gegevens in het Inkomendashboard worden uit Xpert Suite gehaald. Om betrouwbare cijfers te kunnen tonen, is het dus belangrijk dat de werkgever Xpert Suite goed invult. Dit betekent dat:

  • alle werknemers in Xpert Suite moeten staan;
  • alle gegevens van de werknemers volledig en correct ingevuld moeten zijn, dus ook de uren!
  • ziekmeldingen op tijd gemeld worden in Xpert Suite.

Meer weten over het Inkomendashboard?

Op onze website vind je meer informatie en een instructievideo over het Inkomendashboard. Liever live zien? Vraag dan een demonstratie aan of – neem dan contact op met jouw klantteam.

Annemiek Beckers

Annemiek Beckers is Relatiebeheerder Zorg & Inkomen bij Nedasco. Al ruim 4 jaar begeleidt ze met passie adviseurs bij het maken van verzuimoffertes via de Inkomentool. Daarnaast houdt ze zich bezig met het maken van maatwerkoffertes.

Laat een reactie achter