Nedasco blog

Inkomen

De impact van werkgerelateerd verzuim op een bedrijf

Stel je een werkvloer voor waar elke dag bureaus leeg blijven, niet vanwege vakantie of thuis werken, maar door werkgerelateerd verzuim. Deze situatie is niet alleen een hypothese, maar een veelvoorkomend probleem dat we nu in Nederland en wereldwijd ervaren. In deze blog laten we zien hoe jij de invloed van dit verzuim inzichtelijk kunt maken en hoe je samen met je klant de specifieke kosten voor dit soort verzuim kunt berekenen.

Joost Keijer
Joost Keijer Senior Consultant Zorg & Inkomen 1 maart 2024 | 6 MIN
Schade particulier

Achter het stuur, wanneer wel en wanneer niet?

Je bent net ongelukkig terecht gekomen toen je die enkel verzwikte op de laatste twee treden van de trap en nu zit je in het gips. Gelukkig is het je linker enkel en bestuur je een automaat. Want de kinderen moeten echt door iemand naar school gebracht worden. Maar hoe zit dat nu? Wanneer mag je autorijden met een medische aandoening en wanneer mag het niet? Ontdek wat de regels hiervoor zijn!

Nathalie Hovius Senior medewerker Serviceteam Particulier 1 maart 2024 | 4 MIN
Schade zakelijk

De gevolgen van een verkeerd verzekerde hoedanigheid

Bij zakelijke verzekeringen is de verzekerde hoedanigheid van de verzekerde belangrijk. Het is bijvoorbeeld noodzakelijk om bij een aansprakelijkheidsverzekering (AVB) helder te hebben wat de verzekerde doet. De omschrijving hiervan moet op de juiste manier op de polis staan. Waarom? Lees snel verder.

Arno van Norden Manager Schadeverzekeringen 5 februari 2024 | 5 MIN
Inkomen

Alles over naverrekeningen: van A tot Z

Elk jaar zijn we er druk mee: naverrekeningen. Maar hoe werkt naverrekenen eigenlijk? In deze blog leggen we je dit uit en krijg je een kijkje achter de schermen. Lees snel verder.

Michaël Berkers Relatiebeheerder Inkomen 2 februari 2024 | 3 MIN
Schade particulier

Waterschade? Voorkomen is beter dan genezen!

Extreme weersomstandigheden komen steeds vaker voor in Nederland. Dit kan leiden tot waterschade. In deze blog lees je wat de meeste verzekeringen wel en niet dekken. Ook delen we 10 preventiemaatregelen om schade te voorkomen.

Iris Huldij Claimbehandelaar schade 2 februari 2024 | 4 MIN
Schade particulier

Op wintersport, waar moet je aan denken?

Je moonboots zijn weer aan en je hebt je ski’s en langlaufstokken weer van zolder getrokken. Het wintersportseizoen is in volle gang! De welbekende afstreeplijst voor het inpakken is bijna helemaal afgestreept. Maar er zijn nog meer zaken die je niet moet vergeten te regelen voor je met je goede gedrag de skilift uitstapt. In deze blog geef ik je wat tips!

Nathalie Hovius Senior medewerker Serviceteam Particulier 31 januari 2024 | 3 MIN